Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer na modach na lvlup.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich.

Założyłem dzisiaj serwer testowy na lvlup.pro aby sprawdzić czy wizja prywatnego serwera na modach dla moich znajomych będzie wykonalna. Więc tak zainstalowałem craftbukkita i Forge'a na 1.7.2 i nie czyta mi modów. Zostały przerzucone na FTP ale po restartowaniu serwera( zmieniałem także mapę) dalej ich nie ma. Pluginy się wczytują a modyfikacje już nie. W Zakładce ustawienia włączyłem chyba to MCPC+ więc nie mam pojęcia w czym tkwi problem. Proszę o szybką odpowiedź.

Opublikowano

Podaj logi po włączeniu serwera.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

W tej chwili już w ogóle mi logów nie pokazuje, Ehh, musze postawić od nowa.

[15:16:33] [Server thread/INFO]: Starting minecraft server version 1.7.2
[15:16:33] [Server thread/WARN]: To start the server with more ram, launch it as "java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar"
[15:16:33] [Server thread/INFO]: Loading properties
[15:16:33] [Server thread/INFO]: Default game type: SURVIVAL
[15:16:33] [Server thread/INFO]: Generating keypair
[15:16:34] [Server thread/INFO]: Starting Minecraft server on 185.38.248.78:7256
[15:16:34] [Server thread/INFO]: This server is running CraftBukkit version git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks (MC: 1.7.2) (Implementing API version 1.7.2-R0.3)
[15:16:34] [Server thread/WARN]: **** SERVER IS RUNNING IN OFFLINE/INSECURE MODE!
[15:16:34] [Server thread/WARN]: The server will make no attempt to authenticate usernames. Beware.
[15:16:34] [Server thread/WARN]: While this makes the game possible to play without internet access, it also opens up the ability for hackers to connect with any username they choose.
[15:16:34] [Server thread/WARN]: To change this, set "online-mode" to "true" in the server.properties file.
[15:16:34] [Server thread/INFO]: Preparing level "world"
[15:16:34] [Server thread/INFO]: ---- Migration of old nether folder required ----
[15:16:34] [Server thread/INFO]: Unfortunately due to the way that Minecraft implemented multiworld support in 1.6, Bukkit requires that you move your nether folder to a new location in order to operate correctly.
[15:16:34] [Server thread/INFO]: We will move this folder for you, but it will mean that you need to move it back should you wish to stop using Bukkit in the future.
[15:16:34] [Server thread/INFO]: Attempting to move world/DIM-1 to world_nether/DIM-1...
[15:16:34] [Server thread/INFO]: Success! To restore nether in the future, simply move world_nether/DIM-1 to world/DIM-1
[15:16:34] [Server thread/INFO]: ---- Migration of old nether folder complete ----
[15:16:34] [Server thread/INFO]: ---- Migration of old the_end folder required ----
[15:16:34] [Server thread/INFO]: Unfortunately due to the way that Minecraft implemented multiworld support in 1.6, Bukkit requires that you move your the_end folder to a new location in order to operate correctly.
[15:16:34] [Server thread/INFO]: We will move this folder for you, but it will mean that you need to move it back should you wish to stop using Bukkit in the future.
[15:16:34] [Server thread/INFO]: Attempting to move world/DIM1 to world_the_end/DIM1...
[15:16:34] [Server thread/INFO]: Success! To restore the_end in the future, simply move world_the_end/DIM1 to world/DIM1
[15:16:34] [Server thread/INFO]: ---- Migration of old the_end folder complete ----
[15:16:34] [Server thread/INFO]: Preparing start region for level 0 (Seed: 5876401944162557121)
[15:16:34] [Thread-7/INFO]: ----- Bukkit Auto Updater -----
[15:16:34] [Thread-7/INFO]: It appears that you're running a Beta Build, when you've specified in bukkit.yml that you prefer to run Recommended Builds.
[15:16:34] [Thread-7/INFO]: If you would like to be kept informed about new Beta Build releases, it is recommended that you change 'preferred-channel' in your bukkit.yml to 'beta'.
[15:16:34] [Thread-7/INFO]: With that set, you will be told whenever a new version is available for download, so that you can always keep up to date and secure with the latest fixes.
[15:16:34] [Thread-7/INFO]: If you would like to disable this warning, simply set 'suggest-channels' to false in bukkit.yml.
[15:16:34] [Thread-7/INFO]: ----- ------------------- -----
[15:16:34] [Server thread/INFO]: Preparing start region for level 1 (Seed: 5876401944162557121)
[15:16:35] [Server thread/INFO]: Preparing spawn area: 17%
[15:16:36] [Server thread/INFO]: Preparing spawn area: 36%
[15:16:37] [Server thread/INFO]: Preparing spawn area: 55%
[15:16:38] [Server thread/INFO]: Preparing spawn area: 81%
[15:16:39] [Server thread/INFO]: Preparing start region for level 2 (Seed: 5876401944162557121)
[15:16:40] [Server thread/INFO]: Preparing spawn area: 77%
[15:16:41] [Server thread/INFO]: Done (6.756s)! For help, type "help" or "?"
Opublikowano

A czy tworzy ci się w ogl forlder Mods?
Bo ja tutaj w ogl nie widzę Forge'a.
Zainstaluj silnik MCPC / cauldron :)

Opublikowano

Ale właśnie chodzi o to że serwer prawidłowo się uruchamia w kilka sekund, tylko nie wczytuje tych modów.

Ja mimo wszystko dorzucił trochę $$ i kupił serwer na craftserv a i mody z bukkitem chyba nie chodzą poprawnie :)

Ehh tylko to jest serwer prywatny dla znajomych, chcieliśmy poprostu pograć na modach w hm 4-5 osób, a jak mam płacić na craftserve to w sumie za miesiąc wychodzi mi ponad 60zł sms co jest kompletnie nieopłacalne.

Opublikowano

Ale właśnie chodzi o to że serwer prawidłowo się uruchamia w kilka sekund, tylko nie wczytuje tych modów.

Ehh tylko to jest serwer prywatny dla znajomych, chcieliśmy poprostu pograć na modach w hm 4-5 osób, a jak mam płacić na craftserve to w sumie za miesiąc wychodzi mi ponad 60zł sms co jest kompletnie nieopłacalne.

Nie może wczytać modów, bo silnik nawet nie wczytuje forge'a.

Opublikowano

A czy tworzy ci się w ogl forlder Mods?

Bo ja tutaj w ogl nie widzę Forge'a.

Wiesz co, jak otwieram FTP TotalCommanderem to normalnie pojawiają się i folder Plugins i Mods, więc MCPC+ musi działać. Pluginy wskakują

Zainstaluje jeszcze ręcznie przez FTP tego couldrona i zobaczymy 

Opublikowano

Srsly 

chcesz kupić serwer S esemesem

owiele taniej wyjdzie ci przelewem albo nawet PaySafeCard (mozesz sprobowac na fiber hoscie

a wracajac do problemu w logach nie widac nawet ze wczytuje forga

spróbuj wgrać MCPC+

1390155547-U554535.jpg
Opublikowano

Przed chwilą dodaliśmy silnik Cauldron 1.7.2 jako paczkę w panelu, wystarczy że ją zainstalujesz, wrzucisz swoje mody i powinno śmigać.

Opublikowano

@lvlup.pro Gdybyście tak działali po napisaniu do waszego supportu... Przez pewien czas nie mogłem się nawet doprosić wersji forge'a dostępnego w paczce...

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

@tomasz331 Ja też jestem zadowolony, ale wtedy się troszeczkę zawiodłem. :-P Nie dość że support odpisał mi po ok. 10 godzinach, to dopiero po jakimś czasie dostałem informacje jaką wersje forge'a mają w panelu, wtedy to już sobie sam poradziłem. Co nie zmienia faktu że ogólnie jestem zadowolony z ich usług.

Pozdrawiam

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

@tomasz331 Ja też jestem zadowolony, ale wtedy się troszeczkę zawiodłem. :-P Nie dość że support odpisał mi po ok. 10 godzinach, to dopiero po jakimś czasie dostałem informacje jaką wersje forge'a mają w panelu, wtedy to już sobie sam poradziłem. Co nie zmienia faktu że ogólnie jestem zadowolony z ich usług.

Pozdrawiam

Nas czas odpowiedzi może być zróżnicowany, szczególnie w sobotę i niedzielę. Zobowiązujemy się do odpisywania w 24h i obietnicy dotrzymujemy, często jest to mniej niż 24h.

Opublikowano

Ja jestem naprawdę bardzo zadowolony z lvlup.pro, korzystałem z różnych hostingów i tutaj wszystko jest czytelnie i prosto zrobione.

Przed chwilą dodaliśmy silnik Cauldron 1.7.2 jako paczkę w panelu, wystarczy że ją zainstalujesz, wrzucisz swoje mody i powinno śmigać.

Bardzo dziękuje. Wielki ukłon z mojej strony dla Pana Michała i całego teamu lvlup.pro za szybką interwencję i nie przejście obojętnie obok mojego problemu. Jestem pozytywnie zaskoczony oraz wdzięczny  :) No to zabieram się za ogarnięcie serwera, Dziękuje wszystkim za pomoc, temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...